Derma Clear

Чиста кожа-перфекција

Дали сте спремни за совршено чиста кожа? Секако дека сте. Ние го нудимесовршеното решение за вас. Се нарекува DermaClear. Тоа е високо ефикасен третманза лице кој длабинско ја чисти и хидрира вашата кожа со што чистењето на лицето сеискачува на едно целосно ново ниво. DermaClear е следната генерација на третмани закожа кој ги комбинира длабинското чистење и пилингот со ефективни решенија заапликација. DermaClear работи длабински, но нежно при чистење на вашата кожа сошто овозможува навистина одличен резултат кој моментално може да се воочи.DermaClear е одличен дел од третманот за убавина, а истовремено и кога сакате да сеподготвите за специјална пригода - бидејки како што знаете секогаш е одлично времеза одлична кожа.

Чиста и негувана кожа

DermaClear истовремено ја чисти, омекнува и навлажнува кожата, потхранувајќи ја со антиоксиданти специјално дизајнирани за прочистување на кожата.Испитувањата покажале дека загадувачите,токсините и хемикалиите во урбаната средина ја оштетуваат кожата, додека интензивното користење на шминка ги затвара порите, а тоа допринесува за брзо стареење на кожата. DermaClear го има решението. Ротирачкиот врв (360º) на системот и моќната вакумска моќ овозможува длабинско чистење и екстракција на нечистотиите од лицето. Направен од флексибилен силикон, апликаторот е нежен и флексибилен и дава пријатно чувство на вашата кожа. Резултатите се одлични и моментално ќе се чувствувате свежо и убаво. Не создава непријатно чувство и иритација, вашата кожа ќе се чувствува одлично - исто како и вие.Веднаш по третманот со DermaClear ќе ја воочите разликата ( и не бидете изненадени доколку и остатанитете луѓе ја воочуваат истата)Режим на работа на Dermaclear : 3-2-1 убавина!
DermaClear нуди 3 режими на работа и секој режим нуди посебни решенија:
- 01 Екстракција и пилингОдстранување на мртва кожа со користење на DermaClear EXFO, пилинг со Алфа хидроксилна киселина( AHA) со што се открива здравата површина на кожата
- 02 ЧистењеДлабинското чистење ја отстранува нечистотијата од кожата со што се овозможува негата и хидратацијата да бидат апсорбирани ефективно.DermaClear CLEANSE користи салицилна киселина (BNA) за длабинско отстранување на нечистотиите без иритација.
- 03 Потхранување и хидрирањеКожата се негува со помош на ротирачки врв со цел да се постигне оптимална пенeтрација. DermaClear HYDRATE, користи нутритивен серум со висока концентрација со влага и оксиданти кои служат за заштита, хидрација и достава на антиоксиданти на кожата со што истата е негувана и спремна за понатамошните третмани.